Wedden op wielrennen

Zoals bij iedere sport het geval is, kun je op verschillende manieren geld inzetten op wielerwedstrijden. Je kunt de einduitslag voorspellen en vaak ook een aantal gebeurtenissen die tijdens de wedstrijden al dan niet plaatsvinden. Afhankelijk van de plek of de online broker:gokken met Unibet waarbij je dit doet heb je ruim de keuze uit talloze manieren waarop je in zult kunnen zetten.

De echte wielerfan zal hierbij wel degelijk in het voordeel zijn. Wanneer je van alles weet over de sport en de fietsers zelf dan zal dit je zeker op weg helpen om de juiste uitslagen te gaan voorspellen. Maar het kan allemaal nog veel uitgebreider dan je jezelf voor mogelijk had gehouden. Hieronder krijg je een beter idee van alle dingen waar je op in kunt zetten en de manieren waarop je jouw inzet in winsten om kunt gaan zetten.

Zo is er van alles ter voorspellen. Denk bijvoorbeeld aan de Tour de France. Voordat de ronde begint kun je inzetten op voorspellingen over de uitslag. Voorbeelden hiervan zijn; Wie wint de gele trui? Welke renner wint de meeste etappes? Wie wint de jongerentrui? Maar ook veel specifiekere vraagstukken zoals welke renner de meeste kilometers in de aanval zal rijden. Afhankelijk van hoe goed een renner al dan niet is zul je meer uitgekeerd krijgen voor je inzet dan bij anderen. Wanneer een renner de absolute topfavoriet is om met het eindklassement aan de haal te gaan zul nog steeds winst maken wanneer dit gebeurd. Echter zal het een stuk minder zijn dan wanneer je een verrassing goed voorspeld.

Je kunt ook voorafgaand aan het seizoen een aantal interessante weddenschappen aangaan. Welke wielrennen zal er bijvoorbeeld de meeste UCI koersen gaan winnen? Of welke ploeg? Wie wordt er wereldkampioen en wie rijdt er de meeste kilometers of wedstrijden uit? Kortom, je kunt het dus zo gek eigenlijk niet bedenken of je kunt erop inzetten. De meeste winst valt natuurlijk wel te halen uit weddenschappen waarbij meer zekerheid is ingebouwd. Een renner kan immers aan het begin van een seizoen of ronde een blessure oplopen waardoor deze verder niet meer in actie kan komen. Daarom kan het soms beter zijn wat verstandiger in te zetten en het allemaal per dag te bekijken.

Even terug naar de Tour de France. Want buiten de weddenschappen voorafgaand aan de ronde kun je dagelijks op de winnaar inzetten, of op wie de bolletjestrui draagt in de dertiende etappe of iedere andere etappe. Maar op wie elke dag met de zege aan de haal gaat kan dit al even goed. Dit is helemaal leuk aangezien iedere rit er compleet anders uit kan zien. Aan het begin van de Tour is het woordt vaak aan de sprinters maar na de eerste week zullen de klimmers en tijdrijders ook uitbegreid aan bod komen. Het vergt dus de nodige tijd en moeite om per dag te kijken wat voor etappe er gereden gaat worden. Wanneer je dit echter zorgvuldig doet maak je veel meer kans om winst te gaan maken.

Als een paal boven water staat wel dat wielrennen een ontzettend leuke sport is om op te gokken. Er zijn zoveel verschillende scenarios en belangen die meespelen dat je op allerlei manieren kunt voorspellen. Daarbij kies je zelf of je het zeker voor het onzeker wilt nemen of juist alle risico met de kans op grotere winsten. Doordat een renner ieder moment uit kan vallen wordt het nog spannender. Indien je al fan bent en iedere rit zorgvuldig bekijkt zal dit alleen nog maar leuker worden. Door op een race te gokken kijk je met nog veel meer plezier dan je al deed.