Welkom

Op deze website gaan we alles vertellen over de Kattekoers Deinze-Ieper, ook wel Gent-Wevelgwem voor de grootste wielerbeloften van het moment. De koers kenmerkt zich door het vlakke karakter met vele sprinters als winnaar. Voor hen die niet goed kunnen sprinten liggen er dan ook niet veel kansen, al is natuurlijk niets geheel onmogelijk.

Op deze website lees je alles wat met de koers te maken heeft in combinatie met andere interessante feiten over de wielersport in het algemeen. Er is ontzettend veel te vertellen over deze zeer veelzijdige sport. Voor sommige fans is fietsen net als de renners een manier van leven geworden. Het bezoeken van een koers zal menig persoon ontzettend enthousiast maken waardoor zelf steeds meer mensen zullen gaan wielrennen. Naast dat het gezond voor je is om te bewegen heeft wielrennen als voordeel dat je buiten het opbouwen van een goede conditie ontzettend veel kunt zien.

Het is fantastisch om op de fiets te zitten in een idyllische omgeving en hiervan te kunnen genieten. De Alpen, Dolomieten of de Spaanse Sierra Nevada, ze zullen allemaal niet makkelijk te zijn om te trotseren. Wanneer dit echter wel lukt zal dit een fantastisch gevoel van onoverwinnelijkheid geven. je kunt zo alle bekende bergen of parcours van de klassiekers op je naam krijgen ook al ben je zelf geen prof. Als hobby is wielrenner zeer geliefd onder miljoenen mensen. Het is extra leuk omdat je alleen een fiets nodig hebt en het in principe overal kan gaan doen.

Wat zijn belofte renners

Wanneer een renner bij de beloften zit zal dit veelal zijn omdat deze dicht tegen het profpeloton aan zit. Echter kan deze door koersen met de beloften te rijden de nodige ervaring opdoen voordat er aan het serieuze werk begonnen kan worden. Hoe lang dit precies duurt hangt af van hoeveel talent een renner heeft gecombineerd met een bepaalde dosis geluk. Door op het juiste moment met een ontsnapping mee te zitten of met een beetje geluk een grote belofte wedstrijd te winnen kun je snel naam maken. Maar de echte talenten zullen er uiteraard zonder geluk ook gaan komen. Sommige renners zijn zo goed dat het slechts een kwestie van tijd lijkt voordat ze succesvol gaan zijn.

De stap van belofte tot prof

Wanneer een renner bij de beloften nadrukkelijk op de deur klopt door goede uitslagen te rijden en de nodige overwinningen te boeken zal het niet lang duren voordat deze bij een profteam wordt gehaald. Zo zorgt men voor een goede doorstroming en het zal de renner snel helpen meer ervaring op te doen. Door met de echte mannen mee te rijden leer je immers als wielrenner veruit het meeste. De ervaring die anderen kunnen overbrengen is van vaak onschatbare waarde voor de jonge talenten.

je zult zien dat de echte aanstormende sterren van het wielrennen vaak al wanneer ze jong in de twintig zijn de stap zullen maken of zelfs al eerder. Toch is wielrennen een sport waarbij men vaak de beste jaren heeft wanneer men rond de dertig is. Dit heeft met deels ervaring en deels volharding te maken. Er zijn wel degelijk uitzonderingen te noemen van natuurtalenten die er al een stuk eerder staan, maar je ziet het niet al te vaak. Het is overigens zeer interessant om te zien wanneer een renner de stap wel of niet kan maken.