De grootste Belgische koersen

In België is wielrennen immens populair. Vaak loopt voor de grootste koersen het halve land bijna uit en iedereen volgt de sport met even veel passie en hartstocht. Natuurlijk hoopt men daarbij dat er een Belg gaat winnen, al is dit niet altijd het geval. Naast het volgen van de sport is ook Wedden op wielrennen enorm populair in België. Dit kun je op allerlei websites doen. Zo kun je jouw kennis van de sport ook nog eens omzetten in een mooie winst. Zie hieronder een overzicht van de grootste koersen die België rijk is.

Ronde van Vlaanderen

Dit is toch wel de wedstrijd waar heel Vlaanderen voor uit loopt, zo niet heel België. Het staat niet voor niets bekend als ´Vlaanderens Mooiste´. Wat het vooral knap maakt om deze te winnen is dat de Rone enorm zwaar is. De combinatie van kasseien en klimmetjes maakt het een moordende wedstrijd waarin alleen de sterkte renners overblijven.

Gent-Wevelgem/Kattekoers-Ieper

Gent-Wevelgem is een eendaagse wielerwedstrijd in het Vlaamse gedeelte van België. Deze rit voert door het mooie Vlaamse landschap heen. De laatste winnaar was Alexander Kristoff. Voor de laatste Belgische winnaar moeten we terug naar 2017 toen Greg van Avermaet deze klassieker op zijn naam schreef.

Luik-Bastenaken-Luik

Deze koers is meer weggelegd voor de klimmers. Dwars door de Ardennen heen worden allerlei klimmen aangedaan waardoor het een rit is die zeker niet geschikt is voor de sprinters of mannen die beter zijn op het vlakke. Je moet wel degelijk over voldoende klim kwaliteiten beschikken om kans van slagen te hebben in Luik-Bastenaken-Luik.

Waalse Pijl

De Waalse Pijl is enigszins vergelijkbaar met Luik-Bastenaken-Luik. Deze eveneens eendaagse rit in Wallonië voert over verschillende beklimmingen. De Muur van Huy is daarvan een van de zwaarste. Hier wordt het kaf dan ook altijd van het koren gescheiden, waarna degene met de beste benen die dag zal winnen.